Translate

torstai 16. huhtikuuta 2015

DIY: Keittiöpyyhkeitä

Kävin äitini kanssa tammikuussa ostamassa valkoisen kankaan, josta voisin itse ommella uudet pyyhkeet keittiöön ja jotka voisin maalata haluamallani kuviolla ja värillä. Vasta nyt  (noin kolme kuukautta myöhemmin) minulla on ollut aikaa kaivaa ompelukone esiin ja ommella pyyhkeet. 

Ompelukoneen käyttö ei ole minulle vielä kauhean tuttua. Sain vuosi sitten vanhemmiltani syntymäpäivälahjaksi oman ompelukoneen, jolla olenkin erinäisiä pieniä käsitöitä tehnyt. Koneen käyttö on kuitenkin vielä hetkittäin epävarmaa ja keittiöpyyhkeiden ompelun aikana soitin neuvoa-antavan puhelun äidilleni. Onnistuin myös katkaisemaan neulan ompelun aikana mutta loppu hyvin kaikki hyvin. 

Ferm Livingin half moon printti on mielestäni simppeli ja sievä. Alunperin olin suunnitellut täysin erilaista painallusta kankaaseen, mutta olen enemmäin kuin tyytyväinen siihen että törmäsin half moon printtiin ja päädyin kokeilemaan sitä. Painelin ommeltuun ja silitettyyn keittiöpyyhkeeseen kolmella eri kokoisella perunasta tekemälläni sapluunalla puolikuu kuvioita satunnaisessa järjestyksessä. Värinä käytin mustaa vesiliukoista kangasväriä. Kangasväri kestää hyvin kulutusta ja pesuja, kunhan kuvioiden antaa kuivua 24 tuntia ennen silittämistä ja 72 tuntia ennen ensimmäistä pesua.

Tekemällä oppii: vinkkinä sille joka tästä innostuneena alkaa itse painelemaan perunoilla kuvioita kankaisiin. Suosittelen käyttämään mahdollisimman isoja perunoita joista saa helposti kiinni. Minulla peruna lipsahti sormista muutaman kerran, minkä seurauksena molemmissa pyyhkeissä on omalaatuisia kuvioratkaisuja. Tämä ei suuresti haitannut, sillä itse tehty ja itselle tehty saa myös näyttää siltä. Toinen hyödyllinen vinkki, jonka itse huomasin ensimmäisen pyyhkeen puolivälissä on, että kuvion painattaminen kannattaa aloittaa yläreunasta ja edetä alaspäin. Muille ehkä itsestään selvää, mutta minun piti tämäkin kokeilemalla todeta. :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti