Translate

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ruokakriitikon matkassa

Samaisella Oulun reissulla päädyin kokoeilemaan ystäväni suosituksesta Parilla Stake House ravintolaa, joka oli avattu vain kolme päivää aiemmin. - tätä emme tosin tienneet ravintolaa valitessamme.

Parilla Stake Housessa syöminen oli erilainen kokemus täytyy myöntää. Ravintolaan oli tehty paljon pöytävarauksia ja koska meillä ei ollut pöytävarausta, päädyimme aivan asiakaspalvelun ja avokeittiön äärellä olevaan kahden hengen pöytään. Saimme kuitenkin pöydän, mikä oli onni. Moni meidän jälkeen tullut ei enää saanutkaan pöytää. Pöydän sijainti teki ravintolaillallisesta kuitenkin erilaisen kokemuksen, sillä näimme omin silmin mitä henkilökunta touhusi ja ennenkaikkea kuulimme kaiken, mitä tarjoilijat puhuivat. Eivät he mitenkään epäkohtelijaita olleet, hiukan ehkä epävarmoja.

Ruokaa ravintolassa sai odottaa tovin liian kauan. Sinäänsä odottaminen on normaalia ravintolassa, jossa ruuan valmistus ei tarkoita mikrossa lämmittämistä, mutta 45 minuuttia tuntui pitkältä ajalta. Ruokailun jälkeen saimme odottaa toiset puolituntia ennen kuin astiat kerättiin pois.

Tarjoilijoilla piti kiirettä. Kun tulimme ravintolaan, työvuorossa oli kolme tarjoilijaa - jotka kaikki palvelivat vuorollaan meitä. Tarjoilijat tekivät "pöytäjaon" (tai oikeammin kolme erillistä jakoa illan aikana) tästä huolimatta meitä palveli vuoroin "Henkka" ja vuoroin "oikea" tarjoilija. Ei sillä etteikö Henkkakin olisi ollut oikea tarjoilija. Päin vastoin. Henkka oli über tarjoilija, joka tarjoilemisen lisäksi oli hyvä asiakaspalvelija, kokki, tiskari, ravintolapäällikkö ja puhelinvastaaja. Monitoimimies. Minä arvostan suuresti sitä, että tarjoilija tietää menun sisällön ja esittelee ruuat tuodessaan menun eikä vain ojenna ruokalistaa ja ryntää jo seuraavan asiakkaan luokse. Tästä Parilla Stake House saa kehut.

Illan kuluessa ja meidän odotellessa (ja välillä syödessä jotakin) ravintolaan tuli lisää tarjoilijoita. Siitä tietää istuvansa liian lähellä asiakaspalvelua, kun voi laskea, kuinka monta asiakkaille tarkoitettua mariannekarkkia tarjoilija ehtii ohi mennessään syödä.

Ruoka oli asia erikseen. Siinä missä ravintolan henkilökunta haki vielä sujuvuutta ja vakiintunutta toimintatapaa, ruoka oli maittavaa. Minä söin pääruuaksi Naudan entrecôten ja jälkiruuaksi suklaabrownien vanilijajäätelölla ja cappuccinon. Pääruoka oli kypsyysasteeltaan juuri sellaista, millaisena sen tilasin ja jälkiruoka oli ISO. Asiakaspalvelu pelasi tämän suhteen sujuvasti ja ruuan maistuvuutta muistettiin tiedustella. Ruokakriitikko T söi grillattua broileria ja jälkiruuaksi Parillan pannukakkua ja vailjajäätelöä. Jäätelö oli Kouvolassa valmistettua ja pannukakku talon tekemää. T tykkäsi ruuasta (näinhän ne kriitikot yleensä asian ilmaisee, eikö?).

Tämän kirjoituksen tarkoitus ei ole mollata Parilla Stake Housea. Kokemus ravintolasta oli pääasiassa positiivinen, vaikka sitä ravintolalta vaadittavaa sujuvuutta peräänkuulutettiinkin. Aion vierailla ravintolassa uudelleen ja uskon vahvasti, että sillä kertaa ruokaa ei tarvitse enää odottaa noin kauaa ja palvelu pelaa nopeammin. Asiakaspalvelu oli oikeasti hyvää, vaikkakin kärsi vielä hiukan alkukankeudesta. Tsemppiä ja kiitokset henkilökunnalle. Ravintolan sisustus oli viihtyisä, mutta sijainti Hesburgerin yläkerrassa jokseenkin hämmentävä.



Eating with a food critic

While I was in Oulu I tried out a new restaurant "Parilla Stake House". The restaurant was only 3 days old and although it was cosy, the service wasn't as smooth as you would wish for. The place was fully booked so we were lucky to get a table - others that got in after us, weren't so lucky. The table we got was just next to the kitchen and we were able to hear everything the waiters talked, which made that dinner so much more fun.

Food was great. I ate cow entrecôte and for dessert I had a chocolate brownie with vanilla ice cream and cappuccino. The main dish was delicious and the dessert was huge. My food criting friend T ate grilled chiken and for dessert she ate Parilla's pancake and vanilla ice cream. She had nothing bad to say about the food, she actually liked it. Only the slow service made her not to compliment the restaurant.

I will try that restaurant again. Service in that place wasn't bad, actually all the waiters were really polite but the sevice was slow which could have something to do with the fact that the place had opend three days ago.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti