Translate

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

ÄITI

Nyt viimein luvattu kooste äitini 50 vuotis syntymäpäiviltä. Tärkeimmistä tapahtumista on vaikein kirjoittaa, minkä vuoksi tämänkin päivityksen kirjoittaminen on kestänyt, mutta tässä se nyt on.

Otin töistä vapaaksi perjantain ja matkustin kotipaikkakunnalle auttamaan äitiä juhlien laitossa, joiden valmistelun äiti oli juhlien aattoon asti hoitanut yksin. 11 tunnin työpäivän ja useiden käsiparien avustuksella juhlapaikka saatiin kuntoon. Juhlien aattona kehitettiin myös liikeidea avoin yhtiö Helemojen hulumuttajillekin, tilauksia otetaan vastaan. :D Äiti mainitsikin juhlansa tervetulopuheessa, että ystäviensä ja itselle tärkeiden ihmisten vuoksi hän tämän juhlan järjesti. Se välittyi. Juhla oli rento ja päivänsankarin näköinen ja mikä tärkeintä, äiti viihtyi.

Äiti vietti juhlapäiväänsä 150 läheisimmän ystävän kanssa. Ruokaa ja tarjottavaa riitti ja kaikki maistui herkulliselta! Koko juhlapäivä meni yhdessä hujauksessa. Oli ihana nähdä sukulaisia ja tuttuja. Äidille pidettiin kauniita puheita ja serkkuni lauloi hänelle kaksi kappalettakin. Jopa minä pidin pienen puheen. Jännitti niin paljon, että en enää muista, mitä tuli sanottua, mutta varmaan jotain mukavaa sillä väki naurahti, äiti halasi ja puheen loputtua taputettiin.

Tein juhliin valokuvakollaasin, joissa oli kuvia äidistä matkan varrelta. Osa kuvista näkyy kolmannessa kuvassa kahvipöydän takana. En kuitenkaan ottanut omaa kameraani mukaan juhliin, sillä äidin serkku toimi kuvaajana juhlissa. Niinpä enempää kuvia kuvakollaasista ei ole, eikä ole tarpeenkaan, sillä kuvat oli tarkoitettu lahjaksi äidille ja koristeeksi juhlasalille. Alla nähtävät kuvat ensimmäistä kuvaa lukuun ottamatta ovat Jarmon eli Armo R:n kuvaamia.



Illan kauneimat tyttöset!
Armas kummityttönikin oli pukeutunut kansallispukuun. Minullakin oli samanlainen puku kuin äidillä. Sain kansallispukuni ylioppilaslahjaksi vanhemmiltani.

Kahvipöydän taustalla näkyy osa tekemästäni kuvakollaasista


2 kommenttia:

  1. Kivalta on näyttänyt! Ihania värejä :)

    Tellu

    VastaaPoista
  2. Mukavat juhlat oli,kyllä se kannatta juhlia, erityisesti kun on ilon juhlat kysymyksessä. :-D

    VastaaPoista