Translate

maanantai 3. syyskuuta 2012

Turistina Helsingissä


Viikonloppu Helsingissä sisälsi hyviä ystäviä, hyvää ruokaa, paljon nähtävää ja turistina poukkoilua. Suosikki helsinkiläiseni Mari oli valmistellut turistikierroksen, joka sisälsi 13 näkemisen arvoista paikkaa Helsingissä ja näihin kohteisiin liittyvän leikkimielisen tietovisan, jonka Teija voitti verisen kamppailun jälkeen yhdellä pisteellä.

Lauantai sattui myös olemaan Poliisien päivä, mikä on unelma, jos sattuu tykkäämään poliiseista. Ja minähän tykkään. Koko senaatintori oli pullollaan poliiseja, jotka hymyili ja laulo (tai ei ne kaikki laulanu). Pääsin jopa istumaan poliisiautoon, mutta siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt pyytää poliisi setää laittamaan minulle käsiraudat, jänistin. Nyt vähän harmittaa. Salaa luulen vieläkin, että Mari järjesti koko poliisi päivän ihan vain minun vuokseni.

Paikallisten nähtävyyksien jälkeen seilasimme Suomen linnaan piknikille. En olisi millään jaksanut uskoa, että olimme aivan pääkaupungin tuntumassa, kun löhösi vihreällä ruohokentällä ja katseli ohi lipuvia purjeveneitä ja laivoja. Se oli täydellistä.

Kävimme vielä illan päätteeksi nauttimassa lasit viiniä Kaivopuistossa Mattolaiturilla ja ihastelimme auringonlaskua ennen kuin suuntasimme takaisin Marin ihastuttavaan kotiin herkullisen piirakan ja korkkaamattoman viinipullon luokse.

Mari alunperin ehdotti viikkoa vierailun kestoksi, mutta koska pomoni ei innostunut ajatuksesta, vierailu kutistui minun osaltani kolmeen päivään ja kahteen yöhön. Sunnuntaina ehdimme vielä shoppailla ennen kuin oli aika jo raahautua rautatieasemalla ja junaan kohti Seinäjokea.

Ps. Helsingin julkkisbongauksen tulokset olivat melko niukat, mutta bongasin entisen Salatut Elämät näyttelijän Oona Louhivaaran (näin sen polttavan röökiä!!) sekä Tuomas Embusken (näin sen käyttävän vr:n palveluja!).






















TRANSLATION

Weekend in Helsinki was awesome! My friend Mari had planed a tourist tour for me and my other friend Teija. The tour consisted 13 sights and a friendly trivia about the sights. I lost the trivia by one point. Darn.

Saturday was a police day. The town square Senaatintori was full of polices and they were singing and smiling and I was able to sit in a police car and so on. I actually wanted to try on handcuffs but I didn't dare to ask the police man to put them on me.

After all the sight seeing and all the polices we took a boat trip to Suomen Linna (Castle of Finland) which was more like a fort than a castle but still great. We had a lovely picnic on that island and the weather was so great.

Two days weren't nearly enough to explore Helsinki but that weekend was great.

P.S. I spoted 2 famous finns on my trip to Helsinki. An actress Oona Louhivaara and a talkshow host Tuomas Embuske. I'm feel almost famous myself now. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti