Translate

tiistai 15. marraskuuta 2011

Belgium in numbers

Huomasin tuossa, etten ole oikeastaan koskaan kertonut tarkemmin Belgiasta tai Antwerpenistä ja koska yritän parhaani mukaan vältellä tenttiin lukemista kulutin aamupäivän tutkimalla wikipediasta faktatietoja Belgiasta.

Belgian pinta-ala on 30 500 km2 , mikä on vain vähän isompi kuin Kainuun pinta-ala. Populaa täällä on 10,4 miljoonaa asukasta, kun sama luku Suomessa on puolet vähemmän (vain 5,4 miljoonaa ja silti kaupat on aina ruuhkaisia, kun yrittää itse shoppailemaan). Vähemmästäkin maaseutuun tottunut tyttö hämmentyy, kun ihmisiä on joka kulman takana ja puita ei nimeksikään.

Antwerpen on Belgian toiseksi suurin kaupunki. Sen pinta-ala on 204,51 km²  ja asukkaita täällä on 461 496 henkeä, mikä tarkoittaa, että yhden neliökilometrin jakaa täällä 2257 asukasta. Koko Suomessa asukastiheys on 15 asukasta neliökilometriä kohden. Antwerpen on siis pinta-alaltaan Helsinkiä pienempi kaupunki (karkeasti sanottuna kolme kertaa pienempi) mutta asukasluku näillä kahdella kaupungilla on melkein sama. Ei siis ihmekään, että aluksi ihmetytti täällä, kuinka ihmiset tulevat melkein iholle, kun he puhuvat tai kuinka he saattavat koskettaa ihan tuntemattomiakin ihmisiä. Suomessa ei ole tarvetta tulla metriä lähemmäksi, kun molemmilla on lääniä seisoa vähän kauempana ja puhe kuuluu vähän kauempaakin, kun ei ole niin paljon muita ihmisiä ympärillä hälisemässä! Kaikkeen tottuu!


 Kuvassa näkyy Schelde joki, joka virtaa jostakin Pohjois-Ranskasta halki Belgian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti