Translate

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Dublin

Irlanti on hieno maa! Vajaa kolme päivää Dublinissa oli liian lyhyt aika nähdä kaikki, mitä olisin halunnut nähdä mutta tarpeeksi pitkä aika, jotta kiinnostus maahan syntyi! Tuonne reilun 4,2 miljoonan asukkaan saarelle haluan takaisin!

Huomasin Dublinissa, etten oikeastaan tiennyt Irlannista paljoakaan. En muun muassa tiennyt, että Irlannin toinen virallinen kieli on iirin kieli. Enkä myöskään tiennyt, että maanantai on huono päivä vierailla Irlannissa, sillä maanantai on virallinen "hangover" päivä ja kaikki museot yms. olivat suljettu. Maanantaisin kuitenkin järjestetään Sandemans New Dublin kaupunki kierros, jolle osallistuin (se, että kierros oli ilmainen ei vaikuttanut päätökseeni ollenkaan). Kierros kesti kolme ja puoli tuntia, näin paljon Dublinia ja opin paljon Irlannin historiasta.Sää pysyi koko reissun ajan hyvänä. Turistikierroksella maanantaina sain kokea irlantilaisen sumun, joka minusta tuntui kevyeltä vesisateelta mutta sitä ei onneksi kestänyt kauaa.

Dublin on kaupunki, jossa tapahtuu jotakin joka päivä. Sunnuntaina menimme illalla katsomaan stand up komikkaa Capital Comedy Clubille. Jos joku on liikenteessä Dublinissa, niin suosittelen Ha'Penny Bridge Inn'ä, jossa esitetään komiikkaa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Meidän stund uppia tosin vähän häiritsi kolme häirikköä, jotka huutelivat koomikoiden päälle. Maanantai iltana menimme kirkko baariin, jossa soitettiin live musiikkia. Kirkko baarista jatkoimme toiseen pubiin, jossa mies kitaran kanssa soitti perinteisiä irlantilaisia kappaleita. Oli hauska nähdä, kuinka paikalliset (baarimikko mukaan lukien) lauloi mukana.

Irlanti on erilainen maa verrattuna Belgiaan. Enkä nyt tarkoita ilmeistä eroa, että kaikki puhuivat englantia (hassulla aksentilla). Liikenne oli vasemmanpuoleinen sekä autoilla että jalankulkijoilla. Jalankulkijat eivät noudattaneet liikennevaloja, mikä johtui todennäköisesti siitä, että jalankulkijoille valo paloi vihreänä joka suuntaan yhtä aikaa ja vain hetken ajan. Kylmä ja lämmin vesi tuli eri hanoista ja hanat oli sijoitettu vastakkaisille puolille allasta. Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miten se käytännössä toimii. Toinen käsi palaa ja toinen jäätyy, mikä on keskimäärin hyvin? Tosin meidän hostellin hanoista tuli vain kylmää ja jäätävää vettä.



O'Connell street

Traditional Irish stew



Liikkeen mainosikkuna.. se kalkkuna liikkui!

Aamukahvi

Irlantilainen aamupala

Dublin Castle.
Justice. Sisäänkäynti Dublin Castleen.

Hot'n'Cold



Trinity College! Muun muassa Oscar Wilde on kuluttanut penkkejä tässä laitoksessa.

Great Hunger muistomerkki

St. Stephen's Green

Fish and Chips

Jokaisella isolla kadulla Dublinissa oli todella hienot ja massiiviset joulukoristeet

Church baari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti