Translate

torstai 28. kesäkuuta 2012

Friend from Belgium and the Ähtäri zoo!

En ole luonteeltani kovinkaan spontaani, kuten ystäväni ehkä jo tietävät. Mutta osaan sujuvasti tekeytyä spontaaniksi tai olla niin sanotusti passiivisesti spontaani, kun tapaan spontaanin ihmisen. Passiivis-spontanius toimii siten, että vaikka en itse osaa vajaan vuorokauden varoitusajalla pakata laukkuja ja lähteä ulkomaille, olen silti valmis siihen, että joku ulkomailta pakkaa laukkunsa ja tulee minun luokseni! :D
 Näin kävi, kun Belgiassa tapaamani M ilmoitti aikeistaan matkustaa Suomeen. Hihkaisin tervetuloa ja puolitoista viikkoa myöhemmin siellä se M seisoi Seinäjoen rautatieasemalla! Toki joku voi protestoida, ettei puolentoista viikon varoajalla tapahtuva vierailu ole spontaania, mutta on se minulle nimimerkillä kalenteri täynnä merkintöjä jo elokuullekin!

Oli mahtavaa nähdä M pitkästä aikaa ja palautella mieleen taas aikaani Belgiassa. Välillä tuntuu kuin vaihto Belgiassa olisi tapahtunut toisessa elämässä ja välillä tuntuu kuin se olisi ollut vasta eilen. Onneksi ystävyys ei vanhene, sillä poimiessani M:n rautatieasemalta ei mistään olisi voinut päätellä, että edellisestä tapaamisesta on melkein puoli vuotta. 

Viikonloppu kului todella nopeasti ja sen kruunasi sunnuntain vierailu Ähtärin eläinpuistossa! Kävimme M:n kanssa vierailemassa Antwerpenin eläinpuistossa asuessani vielä Belgiassa, joten oli nostalgista vierailla myös Ähtärin eläinpuistossa. Antwerpenin eläinpuisto sijaitsee aivan Antwerpenin keskustassa, mutta eläinpuistossa ei ole tietoakaan kaupungin hulinasta. Olin kuin lapsi karkkikaupassa juostessani ympäri eläinpuistoa ja kertoessani nippelitietoa eläimistä avaraluonto specialistin tavoin (mm. tiesitkö, että norsu on ainoa nisäkäs, joka ei voi hypätä).  Lisäksi loistin Disney tietämykselläni ja osasin paikallistaa suurimman osan eläintarhan eläimistä johonkin Disneyn elokuvaan. Uskon, että tietämykseni teki lähtemättömän vaikutuksen!

Ähtärin eläinpuisto oli hiukan erilainen kokemus. M oli yllättynyt eläinpuiston suuruudesta, vaikka Antwerpenin eläinpuistoon verrattuna Ähtärissä on vähän eläimiä. Ähtärissä eläimet on ripoteltu kolmen kilometrin matkalle keskelle metsää! Huomasin kierroksellamme, että Ähtärissä on ollut vauvabuumi. Oli karhuvauvaa, peuravauvaa ja villisikavauvaa. Sulosia!

Seinäjoki tarjosi parastaan ja sää oli mitä hienoin koko viikonlopun! Oli ihanaa puhua englantia ja parasta oli nähdä M pitkästä aikaa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti