Translate

maanantai 13. elokuuta 2012

Turku - Åbo

Viikonloppu Turussa sujui leppoisasti ja kuten hyvät viikonloput aina - liian nopeasti. Turku on kaunis kaupunki. Se aika, minkä olimme Turun keskustassa vietimme lähinnä Aurajoen varrella kävellen ja ihmetellen. Joimme kahvia ihanan tunnelmallisessa joenranta kahvilassa ja illanpäälle kävimme juomassa siiderit Aussibar laivassa. Turussa oli myös monia erikoisia kahviloita ja baareja, joista erikoisin oli bar Koulu. Baari ja panimo oli rakennettu vanhaan kouluun, mikä oli yhtäaikaa viehättävän nostalgista ja kekseliästä.

Suunnittelimme vierailua Turun linnaan sekä jokilaivaristeilyä, mutta tämänkertainen visiittini oli siihen liian lyhyt. Oli kuitenkin ennakkoluuloja murentavaa matkustaa junalla Turkuun ja huomata, että se on vain kolmen tunnin junamatkan päässä eli teoriassa ihan vieressä. 

Pari päivää Kultiksen ja hänen ihanan perheensä kanssa oli täydellinen irtiotto - rentouttavaa ja mukavaa. Toivottavasti pääsen vierailemaan heidän luonaan pian uudestaan.












TRANSLATION

Turku (in Swedish Åbo) is a beautiful city. When we were in the city center we mainly walked by the river Aurajoki. We had coffee in a beatiful old cafe down the river. Later on that night we had drinks on a boat bar called Aussi bar. So different and so lovely. There were many lovely cafes and bars in Turku. One of the most unique was a Bar Koulu (school). The bar and a brewery were build inside of a old school bulding. It was both innovative and nostalgic. I liked it.

Turku has many great old buildings and awesome architecture. I run out of time to see the castle of Turku or to go on a boat tour but now there is just more reasons for me to visit Turku again. Althoug I don't need any other reasons than my dear friend and her darling family.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti