Translate

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Christmasmarket and Pub quiz in The Irish Time

Kymmenes joulukuuta avattiin Antwerpenin joulumarkkinat! Olen käynyt joulumarkkinoilla nyt kahdesti. Ensimmäisen kerran vain kiertelemässä ja toisella kerralla ottamassa kuvia. Aion vielä piipahtaa joulumarkkinoilla ainakin kerran ennen Suomeen paluuta. Joulumarkkinat ovat todella kauniit eivätkä kuvat tee oikeutta sille tunnelmalle, joka noilta markkinoilta välittyy.

Joulumarkkinat jakautuvat Kleine marktille, Grote marktille sekä linna-aukiolle. Pienistä puisista kojuista myydään glögiä, likööreitä, ruokaa, juustoja, käsitöitä, vaatteita ja kaikkea mitä kuvitella saattaa. Löysin myös kojun, jossa myydään suomalaisia villapaitoja, porontaljoja ja muita käsitöitä. Myyjä kertoi, että hänen tavarantoimittajansa asuu Porissa.  Joulumarkkinoilla on myös maailmanpyörä, jonka kyytiin en ole vielä ehtiny mennä, karuselli, jonka kyytiin kukaan ei suostunut menemään minun kanssani sekä luistelurata. Sanat eivät edes riitä kertomaan, kuinka hieno kokemus Antwerpenin joulumarkkinat on.

Joulumarkkinoilta siirryimme irkkupubiin juomaan jouluoluet. Meidän onneksi pubissa oli juuri alkamassa tietovisa, johon päätimme osallistua. Visan kysymykset olivat elokuvista englantilaiseen jalkapalloon ja kaikkea siltä väliltä. Visan aikana baari tarjosi meille  kolme kierrosta jouluoluita ja kaikki tietovisaan osallistuneet saivat tonttulakin. Henkilökohtaisesti tiesin vastauksen kahteen kysymykseen (mitä ensimmäisessä Harry Potter kirjassa etsittiin ja mikä sana sopii sanojen "pressure, bank and vessel" eteen). Mutta siitä huolimatta tai ehkä juuri sen takia minulla oli hauska ilta!


Joulumarkkinat Grote Marktilla, kaupungintalon edessä.



Kleine Markt

Maailmanpyörä


Glögiä ja takana näkyy luistelurata

Kota. Sisällä oli nuotio, jonka ympärille sai mennä lämmittelemään ja juomaan glögiä.

Linnan jättiläinenkin oli saanut kruunun päähänsä joulun kunniaksi.


Linnan aukio



Tietovisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti