Translate

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Day trip to Germany!

Maanantaina osallistuin yliopiston järjestämälle päiväretkelle Saksaan. Vierailin pienessä kaupungissa nimeltään Monschau. Monachau on eteläisessä Saksassa. Ihana kaupunki, joka näytti niin saksalaiselta kuin kaupunki voi näyttää. Monachaun joulumarkkinat olivat suljettu viikonpäivinä, mutta kiertelimme englanninkielisen oppaan ohjaamina ympäri kaupunkia ja kuuntelimme tunnin verran tarinoita Monschaun historiasta.

 Muutan tunnin Monschau vierailun jälkeen jatkoimme Aacheniin. Osallistuin opastetulle kierrokselle Aachenissa. En tosin saanut kierroksesta niin paljon irti kuin olisin toivonut sillä opas puhui koko kierroksen saksaa ja vaikka olen opiskellut saksaa, en ymmärtänyt sanaakaan oppaan puheista. Sveitsiläinen ystäväni kuitenkin käänsi tärkeimmät pointit oppaan puheista ja lopun aikaa otin valokuvia! Kierroksen jälkeen kiersimme joulumarkkinoita. Aachenissa järjestetään Saksan kolmanneksi suurimmat joulumarkkinat! Minä maistelin suklaabanaania tikussa ja glühweina. Täytyy myöntää, että suomalainen glögi voittaa saksalaisen glühweinin milloin tahansa. Eli äitille vinkvink, että osta pari tölkkiä glögiä valmiiksi! Ostin Aachenista itselleni matkamuistoksi pykälän muotoisen piparmuotin. Olin innoissani, sillä en ole koskaan nähnyt niin monenlaisia piparimuotteja missään!

Monschau ja vino talo

Wedding tree

Aachenissa. Ahneuden lähde. Patsaat kuvaavat ihmisten rahanahneutta. Lähteeseen voi heittää rahaa ja esittää toivomuksia, mutta paikalliset opiskelijat kahlaavat lähteeseen ja keräävät kolikot sieltä!

Joulumarkkinat

suklaaseen dipattua banaania tikussa

Katedraali


Pykälän muotoinen piparimuotti!

2 kommenttia:

  1. Voi, oli varmasti ihanat ne joulumarkkinat! Olisi niin hienoa itsekin joskus päästä tunnelmoimaan sinne!

    VastaaPoista
  2. Saksalaisilla joulumarkkinoilla ovat myös Kuhmosta Kalevala spiritin tontut. ja tuo lakipykälä pikkuleipämuotti on jees, tehhään valmitujaisjuhliin sillä piparit.

    VastaaPoista