Translate

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Lille, France

Aika alkaa täällä Belgiassa käydä väliin ja huomasin, että reissu Belgian naapurimaahan on vielä tekemättä, niinpä sanoin heti kyllä, kun luokkakaverit kysyivät haluanko lähteä heidän mukanaan päiväreissulle Ranskaan Lillen kaupunkiin. Lille on aivan Belgian rajan tuntumassa, joten Antwerpenistä matka sinne kesti junalla kaksi tuntia.

Lillen pinta-ala on 34,83 km² eli se on kaupunkina paljon Antwerpeniä pienempi kaupunki. Asukkaita siellä kuitenkin on reilu puolet Antwerpenin asukasmäärästä, mikä tarkoittaa, että Lillen väestötiheys on 6 489,1 as./km² eli melkein kolme kertaa suurempi kuin Antwerpenin.

Lähdin Lilleen siis kolmen ranskalaisen ja kahden espanjalaisen kaverin kanssa. Onnistuin myöhästymään ensimäisestä junasta, joten saavuin Lilleen tunnin muuta seuruetta myöhemmin. Matkustaminen Belgiassa on niin helppoa, jos yksi juna jättää niin toinen tulee tunnin sisällä. Pitää yrittää olla tottumatta tähän, sillä Suomessa en voi enää tuudittautua samaan matkustamisen helppouteen ja julkisten kulkuvälineiden luotettavuuteen.

Lille itsessään oli kaunis kaupunki. Henkilökohtaisesti en oikeen tahtonut ymmärtää, että olin vaihtanut maata. Lillessä, kuten kaikissa Keski Euroopan maissa tähän aikaan vuodesta oli joulumarkkinat. En ostanut markkinoilta mitään, mutta niillä kierteleminen oli mukavaa. Lisäksi illan hämärtyessä jouluvaloin koristellut kadut näyttivät todella kauniilta. Lillessä oli myös maailmanpyörä, mutta aika ei riittänyt kierrokselle maailmanpyörässä. Maistelin ranskalaisia Crepe:jä, jotka eivät kovinkaan paljon eronneen suomalaisista lätyistä, mutta maistuivat toki hyviltä.

Lillessä oli myös ilmainen eläinpuisto! Vierailu eläinpuistossa kruunasi koko reissun. Näin alpakkoja, apinoita, mangnustin ja paljon muita eläimiä. Reissu Lilleen oli kaikin puolin mukava, vaikkakin kielivähemmistöön kuuluvana en aina ymmärtänyt, mitä matkakumppanini puhuivat.




Lillen Kaupungin talo

Palais des Beaux Arts de Lille (Museo)
Kaupungin teatteri

Joulumarkkinoilta

"Katutaidetta"






Yliopiston lääketieteen opiskelijoiden yksikkö. Koulurakennukset olivat aika mahtavia Lillessä.


Crepe suklaalla. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti