Translate

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Strike.. Seriously?!

Katoppas Belgiaa, kun pääsi yllättämään! Varasimme kämppiksen kanssa reilu kuukausi sitten lentoliput jouluksi koti Suomeen! Lippuja varatessamme päätimme varalta matkustaa muutamaa päivää ennen joulua, koska kummallakaan ei ollut mielenkiintoa viettää joulua lentokentällä. Mutta kuinkas kävikään: Koko Belgian julkinen sektori menee lakkoon juuri torstaina, koska hallitus on suunnitellut pienentävänsä eläkkeitä!

Belgialaisille lakko tarkoittaa, että yli puolet väestöstä ei pääse töihin tai kouluun, sillä junat, bussit tai tramit eivät kulje lakon aikana (muun muassa meidän yliopisto perui luentoja, koska opettajat eivätkä oppilaat pääse paikalle). Myös suurin osa virastoista ja museot ovat kiinni. Vankilat, poliisilaitos sekä palolaitos toimivat minimi henkilökunnalla ja sairaaloissa on "viikonloppu" päivystys, mikä tarkoittaa että vain akuutit tapaukset otetaan vastaan. Lakon on tarkoitus kestää 24 tuntia ja alkaa keskiviikko iltana kello 22.00. Lakko on alkanut jo Wallooniassa veturinkuljettajien työnseisauksella.

Minulle tämä lakko tarkoittaa, että torstai aamun lento valkoiseen ja jouluiseen Suomeen saattaa myöhästyä tai pahimmassa tapauksessa peruuntua. Brysselin lentokentän lennonjohto on ilmoittanut osallistuvansa lakkoon ja ennustettiin, että lakon aikana yksikään kone ei tule nousemaan Belgian ilmatilaan. Lentoyhtiö ei ole vielä toistaiseksi peruuttanut lentoja eikä muutakaan ilmoitusta ole tullut, joten minä olen pakannut laukkuni ja olen valmiina matkaamaan aamulla lentokentälle. Minun onnekseni yksi belgialainen luokkakaverini lupautui ajamaan minut ja kämppikseni lentokentälle, sillä muuten meidän tulisi mennä kentälle jo tänään ennen lakon alkamista eli reilu 12 tuntia ennen lennon lähtöaikaa.

Joka tapauksessa lakon on tarkoitus kestää korkeintaan 24 tuntia, eli parhaassa tapauksessa lentoja ei peruta vaan ne vain myöhästyvät ja me ehditään jouluksi kotiin!



Artikkeli lakosta: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/111220_whosonstrike

1 kommentti:

  1. Blue1 tuli viesti, että check in lennolleni on auennut eli lentoa ei ainakaan ole vielä peruttu! Huomenna siis matkaan...! Suomessa nähdään!

    VastaaPoista