Translate

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Vauhtiajot - Rock & Race

Viikonloppuna Seinäjoella koettiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita sillä vauhtiajot alkoivat perjantaina. Varsinainen race osuus vauhtiajoista jäi minulta näkemättä, mikä jälkikäteen harmitti kun tajusin, kuinka hienoja autoja vauhtiajoissa on kisannut. Kuulin kyllä rallit ja selostuksen parvekkeelleni mainiosti.

Perjantaina suuntasin heti töiden jälkeen Vauhtiajojen rock festareille ja ehdin juuri parahiksi paikalle, kun Haloo Helsinki aloitti shownsa. Tiedän Haloo Helsingiltä vain muutaman kappaleen, mutta pidän niistä kappaleista, jotka tiedän. Bändi veti hyvän keikan. Muita perjantain esiintyjiä olivat Happoradio, Kaija Koo, Popeda ja Petri Nygård. Vain Popedan keikka jäi minulta näkemättä.

Kaija Koon keikalla edessäni keikkaa seurasi nuori pariskunta, jotka näyttivät mielestäni niin rakastuneilta, että ihan kateeksi kävi. En voinut olla välillä seuraamatta tämän pariskunnan jammailua ja sitä miten hellästi he olivat toistensa kanssa. Olin täysin vakuuttunut siitä, että pariskunta oli vasta rakastunut, kunnes jossain vaiheessa huomasin heidän sormuksensa ja tajusin, että he ovat naimisissa! Teki mieli kertoa pariskunnalle, että he ovat mielestäni ihana pari, mutta en uskaltanut.

Muuta mainitsemisen arvoista festareilta oli ehkä Petri Nygårdin keikka. Siis jäätävää shittiä! Tiesin Nygårdin esittämistä kappaleista kaksi tai kolme biisiä. Ne biisit toki jammailin läpi mutta muuten laulut olivat lähinnä kiroilua ja sovinismi sontaa. Mikä usein taitaa ollakin räpin syvintä olemusta, mutta ehkä se ei vain ole minun juttuni. Joka tapauksessa joihinkin se uppoaa, sillä Petri Nygård taisi vetää vauhtiajojen yleisöennätyksen.

Sää oli sekä vauhtiajojen että festareiden kannalta mitä mainioin! Lauantain esiintyjät kuuntelin festarialueen ulkopuolelta, sillä esiintyjät eivät olleet varsinaisesti mieleeni eikä budjetti antanut periksi kahden päivän lipun ostamiselle.

Mitä pidemmälle ilta eteni ja mitä enemmän väkeä festareille tuli, sitä kauemmas minä jäin lavasta. En halunnut ängetä väentungokseen, joten jammailin suosiolla vähän kauempana. Tämän vuoksi kuvien laatu ei tälläkään kertaa päätähuimaa.


Haloo Helsinki!

Happoradio




TRANSLATION


Final summer event was on last weekend here in Seinäjoki. There was city car race called Vauhtiajot and festival after the race. I didn't go to the race but I went to the festival. It was great! I saw great bands that I haven't seen live before. The main performer was a Finnish rapper Petri Nygård. His music (if you can call it music) is just not my cup of tea -and yet I stayed. Other bands were Haloo Helsinki, Happoradio and Kaija Koo. Also band called Popeda performed but I didn't see that gig. 

About Petri Nygård's gig.. if you look at the last picture (I know the picture is not all that good since I was so far away from the stage) you can see a huge doll and you can actually see Petri Nygård coming out of the doll.. If you don't get the picture just search "Petri Nygård live" in Youtube and see it for yourself. Not all that pretty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti